Budapest Junior Kendo Bajnokság 2023

20231124_181547(0)

2023. november 24-én rendeztük meg először a Budapest Junior Kendo Bajnokságot. A verseny célja, hogy a nagyobb versenyek mellet legyenek kisebb, lokális versenyek is, hogy a gyerekeknek és a junioroknak lehetőségük legyen gyakorolni a versenyzést. Az eseményen a Mushin, a Székesfehérvár, a Dunakeszi, a Hara és a Budapest Főnix kendo klubok fiataljai mérettették meg magukat. A bajnokság több fordulóból áll, ezért, ha valaki nem tudott most eljönni, legközelebb (december 8-án) is be tud kapcsolódni a körmérkőzésekbe.

A versenyen a szülők és a gyerekek egyaránt jól érezték magukat. Mindenki számára fontos, hogy a különböző klubok tanulói saját edzéseiken kívül is talákozzanak, lehetőségük legyen egymással vívni és versenyezni. Ezzel nemcsak a tudásukat fejlesztik, de egy erősebb kendós közösség alapjait is megteremtik. A fiatal kendósok a verseny szervezésében és lebonyolításában is aktívan részt vettek.

Az esemény lehetőséget biztosított arra is, hogy a bírók fejlesszék a gyakorlati tudásukat. Minden bíró megtapaszatalta azt, hogy folyamatos gyakorlás szükséges ahhoz, hogy megfelelő ítéletet tudjunk hozni. Ezzel nemcsak a bírói tudást, de a versenyzők tudásszintjét is emeljük.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest